Bosch системи

Као заступници Bosch опреме  у овом сегменту нудимо најновија и најквалитетнија решења. Сва опрема је сертификована у складу са важећим европским нормама Ен54, ВдС и ФМ стандардима.

Сем што цео систем може бити адресабилан, укључујући поред детектора и сирене, разне улазне и излазне модуле за извршне функције, оно сто Bosch системе дојаве пожара издваја од других произвођача су интуитивна решења за специфичне ситуације, као што су:

двоструко оптички детектор са једним сензором инфра црвене светлости и другим сензором ултра љубичасте светлости. Овим се елиминишу евентуални лажни аларми због појаве паре или прашине.

– затим детектор који поред оптичког и термичког сензора садржи и сензор гаса угљен моноксида који се може јавити у почетном стадијуму тињања ватре. Овим се омогућава врло рана детекција пожара.

Сем класичне дојаве и управљања путем управљачког панела на кућишту централе, Нови  Bosch Avenar панели 2000 i 8000 нуди модерна решења надзора и управљања система путем графичког софтwаре-а на рачунару тако и на Андроид или иОС телефонима, као и ИП умрежавање са системом евакуационог озвучења како би се емитовала порука за узбуњивање људи.

Централе Bosch Авенар 2000 и 8000 су потпуно модуларни панели што значи да се у потпуности могу прилагодити захтевима сваког објекта у броју детекторских петљи, извршних и сиренских модула.

Поред Bosch адресабилних система за дојаву пожара, можемо понудути и тзв конвенционалне или зонске Системи за аутоматско откривање и дојаву пожара.

ProductPhoto_Web_all_1281500555-1

Термосензитивни кабл за индустријске услове,а са предефинисаном температуром алармирања (68°C, 88°C, 105°C, 138°C, 180°C)

Beam линеарни детектори дима и топлоте

ProductPhoto_Web_all_1281202315
ProductPhoto_Web_all_1271216267

Аспирациони системи детекције дима за рано откривање пожара

Детектори пламена и искре

ProductPhoto_Web_all_11186301195

Детекција угљен моноксида ЦО у гаражама

Детекција угљен моноксида ЦО у гаражама

Упутства за руковање протипожарним централама типа Bosch