Системи за аутоматско гашење пожара

Систем за аутоматско гашење пожара служи да заштити ваше вредности у објектима и постројењима (од сервер соба, телекомуникационих система и чворишта, архива, складишта, кухиња до електроенергетских централа и трафоа, музеја и возила…).

Инсталирамо и сервисирамо широк асортиман система за гашење пожара, системе са водом (шпринклер и дренџер системе, водену маглу), чиста средства (ФМ200, Новец, Инерген)..индустријска средства( ЦО2, Фирепро, Стат-X), средства са пеном и средства за брзо гашење еxплозивне прашине у транспортним цевима.

bts_productcard_storage_sprinkler

Наше искуство и знање нам помаже у одабиру правог решења. Уверите се и ви у то у нашим просторијама са демо опремом.

Ефикасно сузбијање пожара је вишеструки изазов који захтева богатство производа, система и знања.

Дата центри

Пожари центра за обраду података могу знатно пореметити комуникациону услугу и на крају смањити приходе и имати неизмеран негативан утицај на поверење потрошача у вашу услугу.

Због концентрације рачунарске опреме и података у дата центру, степен потенцијалне штете која би могла настати и пожаром и конвенционалним системима за гашење пожара је неприхватљив.

Успешна заштита од пожара компјутеризоване опреме у великој мери се ослања на проактивне стратегије спречавања пожара.

У овим случајевима се користе тзв ‘чиста средства за гашење пожара’(ФМ200, Новец, Инерген)… Ово ствара  атмосферу у којој људи могу да дишу унутар простора а у којој се ништа не може запалити. Ово окружење одговара делимичном притиску кисеоника на надморској висини од 2,5 км, потпуно је безбедно за људе и чак пружа јединствене здравствене бенефиције.

Трговачки центри и високорегална складишта

Ако сте власник или управљате тржним центром, тада је сигурност имовине, запослених и купаца од највеће важности. Осигурање да су тржни центри адекватно припремљени за решавање пожара је пресудно, а постојање поуздане стратегије заштите од пожара и висококвалитетни систем заштите од пожара може бити ствар опстанка пословања и може заштитити људе у случају пожара.

Шпринклер системи, као идеалан избор за овакве објекте  се активирају топлотом, што значи да чим се пожар почне распламсавати, прскалице се одмах активирају како би угасиле пламен. Брзина којом се прскалице могу носити са пожаром осигурава минималну штету на имовини.

Много људи брине да ће се цела зграда натопити кад се негде примети мали пожар. Ово је заблуда коју филмови обично шире. Појединачно активиране прскалице подразумевају да ће се угасити само подручје у коме се ватра заиста појави; већина објекта ће и даље бити апсолутно сува.

Возила

Систем аутоматског откривања пожара и аутоматског гашења инсталира се директно у одељке мотора – ближе месту где може започети пожар

Комплетан систем за аутоматско сузбијање пожара, спреман за уградњу, укључује: цилиндар, вентил диференцијалног притиска, цеви сензора, испусне цеви и млазнице, ручни актуатор, конекторе и носаче уз велики избор додатне опреме