Системи за аутоматско откривање и дојаву пожара

Превенција пожара, као и дојава, није нешто што треба схватити олако. Када се догоди непредвиђена ситуација као што је пожар, деловање система за дојаву пожара представља драгоцен алат.

Губици проузроковани пожаром могу бити велики. Често се, заједно са материјалним губицима, могу се десити и људске жртве, или опасност по здравље људи.

 

Намена системи за аутоматско откривање и дојаву  пожара је да правовремено  открију продукте настале у пожару у почетном стадијуму и да активира алармну сигнализацију за евакуацију људи који се налазе у објекту. Као заступници Bosch опреме  у овом сегменту нудимо најновија и најквалитетнија решења. Сва опрема је сертификована у складу са важећим европским нормама Ен54, ВдС и ФМ стандардима.

Сем што цео систем може бити адресабилан, укључујући поред детектора и сирене, разне улазне и излазне модуле за извршне функције, оно сто Bosch системе дојаве пожара издваја од других произвођача су интуитивна решења за специфичне ситуације, као што су:

двоструко оптички детектор са једним сензором инфра црвене светлости и другим сензором ултра љубичасте светлости. Овим се елиминишу евентуални лажни аларми због појаве паре или прашине.

– затим детектор који поред оптичког и термичког сензора садржи и сензор гаса угљен моноксида који се може јавити у почетном стадијуму тињања ватре. Овим се омогућава врло рана детекција пожара.

Сем класичне дојаве и управљања путем управљачког панела на кућишту централе, Нови  Bosch Avenar панели 2000 i 8000 нуди модерна решења надзора и управљања система путем графичког софтwаре-а на рачунару тако и на Андроид или иОС телефонима, као и ИП умрежавање са системом евакуационог озвучења како би се емитовала порука за узбуњивање људи.

Централе Bosch Авенар 2000 и 8000 су потпуно модуларни панели што значи да се у потпуности могу прилагодити захтевима сваког објекта у броју детекторских петљи, извршних и сиренских модула.

Поред Bosch адресабилних система за дојаву пожара, можемо понудути и тзв конвенционалне или зонске Системи за аутоматско откривање и дојаву пожара.

ProductPhoto_Web_all_1281500555-1

Термосензитивни кабл за индустријске услове,а са предефинисаном температуром алармирања (68°C, 88°C, 105°C, 138°C, 180°C)

Beam линеарни детектори дима и топлоте

ProductPhoto_Web_all_1281202315
ProductPhoto_Web_all_1271216267

Аспирациони системи детекције дима за рано откривање пожара

Детектори пламена и искре

ProductPhoto_Web_all_11186301195

Детекција угљен моноксида ЦО у гаражама

Детекција угљен моноксида ЦО у гаражама